Om uddannelsen
Holdstart
Herunder kan du læse om optagelseskrav til psykoterapeutuddannelsen og de tre kvoter, vores studerende bliver optaget på.
For alle tre kvoter gælder, at du skal være fyldt 28 år.
PUC er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening
PUC er evalueret og godkendt af Dansk Psykoterapeutforening
PUC udbyder en fireårig uddannelse til psykoterapeut, som er evalueret og godkendt af Dansk Psykoterapeutforening.
PUC er på vegne af Dansk Psykoterapeutforening evalueret af Crossfields Europa i forhold til 12 kriterier udarbejdet i samarbejde med 3 ministerier, som psykoterapeutuddannelser skal opfylde for at blive certificeret.
Der er gennem de seneste år kommet langt mere kvalitetssikring inden for uddannelser i psykoterapi. For at være en evalueret terapeutuddannelse, er det f.eks. et krav, at uddannelsen til psykoterapeut tager fire år og er bygget solidt op omkring både teori og praksis. Se mere om uddannelsens opbygning her.
Høj kvalitet
Målet fra branchens side er, at du skal kunne orientere dig i udbuddet af terapeutuddannelser og sikre dig, at du vælger en uddannelse af høj faglig kvalitet, og som lever op til de etiske retningslinjer, jf. Psykoterapeutforeningens etiske regelsæt for uddannelsessteder som beskrevet på www.psykoterapeutforeningen.dk
Certificering og niveauvurdering på masterniveau
Dansk Psykoterapeutforening har besluttet, at uddannelserne i foreningen skal leve op til niveau 7 i Kvalifikationsrammen for livslang læring, hvilket svarer til masterniveau.
På PUC er vi gået i gang med at blive niveauvurderet af Dansk Akkrediteringsinstitution på niveau 7 (masterniveau).
Niveauvurdering er ifølge Dansk Akkrediteringsinstitution:
”Det primære formål med niveauvurderinger af private uddannelser m.fl. er at synliggøre sværhedsgraden af læringsudbyttet af disse uddannelser og give bedre overblik over det private uddannelsesmarked. Niveauvurderingerne vil være en styrket forbrugeroplysning, og kan samtidig være med til at understøtte, at uddannelserne arbejder systematisk med læringsudbytte og sikring af kvalitet.”
Et af målene i DPFO er, at vi som psykoterapeuter bliver mere anerkendt i den brede offentlighed og indtænkes naturligt i forebyggelse og behandling af psykiske problemstillinger. Arbejdet med at blive anerkendt som faggruppe er stort og langsigtet – og indeholder også, at titlen til psykoterapeut bliver mere beskyttet, så ikke alle kan kalde sig det.
Niveauvurdering vil betyde, at vi som faggruppe bliver mere synlige, at vi som uddannelser er mere gennemsigtige – og at kompetencerne hos den enkelte psykoterapeut er transparente og nemmere for den enkelte klient at forstå.
For at opnå niveau 7 skal der indgå et element af forskning og forskningsmetode i uddannelsen. Dette skal tale ind i det ”sprog”, som AI og andre offentlige systemer taler. Dansk Psykoterapeutforening har skabt et forskningsfakultet, der underviser i netop forskningsmetoder i psykoterapi. Disse moduler skal indgå som en del af undervisningen for at sikre, at studerende har den nødvendige viden og kompetence på dette område.
Forskningsmodulerne
På PUC er det et krav, at du på 2. året tager forskningsmodul 1 og 2. Herefter kan du læse modul 3 og 4 i vilkårlig rækkefølge på 3. året. På 4. året skal du i forbindelse med din afsluttende eksamen tage 5. modul. Man tilmelder sig direkte hos Dansk Psykoterapeutforening, der udbyder forskningsmodulerne. Du kan se meget mere om modulerne og underviserne her, heriblandt en video, der på en overskuelig måde forklarer, hvad det indeholder.
Læs mere her om niveauvurderingsprocessen og arbejdet mod en evt. autorisation her.