Hvad kan uddannelsen bruges til

Brænder du for at hjælpe andre, og har du lyst til at gøre noget ved det?

En efteruddannelse til psykoterapeut åbner mange døre; du får kompetencer, som på en dybdegående måde kan hjælpe andre. På PUC får du en forståelse for børns, unges og voksnes følelsesmæssige udvikling og udfordringer, og du vil blive i stand til at tilrettelægge interventionstiltag, som er målrettet den enkelte.

Den helhedsorienterede tilgang er der stor efterspørgsel på, blandt andet inden for social- og sundhedsområdet, i kommunerne, i psykiatrien, på jobcentre, i private virksomheder eller organisationer.

Er du nysgerrig på, hvordan en fremtid som psykoterapeut kan se ud?

Selvstændig på deltid

En måde er at starte op på kan være at have klienter ved siden af dit arbejde. På den måde får du afprøvet, om det er noget for dig. Og så kan du i ro og mag opbygge din praksis, hvis du får lyst til at arbejde på fuldtid.

Uddannet Psykoterapeut

Selvstændig på fuldtid

Ca. halvdelen af Dansk Psykoterapeutforenings medlemmer er privatpraktiserende eller selvstændige. Et liv som selvstændig kan være det næste naturlige skridt for dig, hvis du går med en drøm om at blive ”herre i eget hus”.

Eftertragtede kompetencer

Med din skærpede forståelse og viden om terapeutiske processer samt nuancerede tilgang til arbejdet med andre mennesker, vil du være en attraktiv medarbejder på arbejdspladser, der vælger ansøgere med en psykoterapeutisk efteruddannelse. Det kan f.eks. være i stillinger som sygeplejerske, pædagog, SOSU-assistent, socialrådgiver, læge og psykolog.

Der er mange andre stillinger, hvor en uddannet psykoterapeut vil være et aktiv:

 • Familiebehandler
 • Kriserådgiver
 • Misbrugskonsulent
 • Familieterapeut
 • Parterapeut
 • Støtteperson

Og derudover psykoterapeuter med særligt kendskab til:

 • Sårbare unge
 • Udsatte familier
 • Psykisk mistrivsel
 • Overgreb
 • Misbrug
 • Pårørende

Mange muligheder

Der er et væld af spændende jobmuligheder for dig som psykoterapeut:

Kommuner, institutioner og jobcentre
Her kan du hjælpe borgere i at håndtere livskriser, sociale udfordringer og forbedre deres psykiske velbefindende.

Organisationer og virksomheder
Du kan tilbyde terapeutisk støtte til medarbejdere og være med til at fremme et sundt og produktivt arbejdsmiljø.

På behandlingscentre, hospitaler, sundhedsfaciliteter og i klinikker
Du vil kunne bidrage til en bred vifte af terapeutiske indsatser og tilbyde værdifuld støtte til patienter og pårørende.

På psykiatriske klinikker og institutioner
Du vil kunne hjælpe mennesker med alvorlige psykiske udfordringer og være en afgørende del af deres vej mod bedring og helbredelse.

På uddannelsesinstitutioner
Her har du mulighed for at arbejde med unge mennesker og studerende, der har forskellige psykiske og emotionelle udfordringer.

Din egen praksis
Du kan vælge at specialisere dig inden for en bred vifte af terapeutiske områder eller arbejde mere generelt med trivsel og psykisk balance.

På PUC har vi uddannet psykoterapeuter i mere end 23 år. Vores uddannelse er evalueret og godkendt af Dansk Psykoterapeutforening, som er din sikkerhed for at vælge en uddannelse af høj faglig standard, og som er attraktiv for mange arbejdsgivere.

Hvis du har spørgsmål,
så ring til os på +45 27 24 30 27

Læg en besked, så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.