Karen Bro

Karen er holdleder på grundforløbet.
Underviser i udviklingspsykologi og neuroaffektiv udviklingsteori. Supervisor på 3 året.

Psykoterapeut PUC og MPF

Blå bog:

  • Uddannet scenograf og produktionsdesigner fra Danmarks Designskole, 1988
  • Qi Gonginstruktør, Aikido, massage, meditation, reiki healing, yoga, m.m. fra 1983 –d.d.
  • Psykoterapeutisk grunduddannelse PUC 3½-årig m. speciale i kvinders identitet & selvværd, 1997
  • Efteruddannelse; biologisk traumeterapeut – Chok-traume terapi hos Ulla Rung-Weeke, 1997-2012
  • Rådgiver på AIDS-linjen, 1998-2012
  • Stifter og partner i Abegg & Bro – Center for Spiseforstyrrelser og livskompetence, 1999
  • Leder af 4 metodeudviklingsprojekter m. støtte fra Socialministeriet, 2007-2011
  • Institutleder på PUC, siden 2010
  • Overbygning af biologisk traumeterapi hos Ulla Rung-Weeke, 2018
  • Efteruddannelse i Neuroaffektiv Udviklingsteori og – terapi med certificering, såvel som Neuroaffektiv Ledelse 2010- d.d. Relationel Traumeterapeut, v. Merete Holm Brandtbjerg 1+2, 2018-2021

Karen er oprindelig uddannet scenograf og produktionsdesigner fra Danmarks Designskole i 1988, og i 1997 blev Karen uddannet fra PUC- Psykoterapeutisk Uddannelsescenter, og har haft et psykoterapeutiske virke lige siden. Karen overtog PUC i 2010, og har sidenhen haft ansvaret for den daglige ledelse, og er uddannelsesleder for grunduddannelsen. Karen underviser i udviklingspsykologi og neuroaffektiv udviklingsteori på PUC – sideløbende har Karen også egen praksis og er specialiseret i spiseforstyrrelser, chok og traume, og dertil har Karen også en del klienter med stress.

Vi har stillet Karen tre spørgsmål med fokus på PUC-sjælen:

1) Du er uddannet psykoterapeut fra PUC af i 1997 og nu institutleder; hvad faldt du selv for ved PUC?

– Jeg havde, før jeg startede mødt Benthe Ploug, stifteren af PUC og været på nogle selvudviklingskurser hos hende. Jeg fik derfor lyst til at starte på uddannelsen, hvilket er grunden til jeg ikke undersøgte om, der var andre skoler.

2) Hvad er PUC’ grundsyn?

– PUC arbejder relations orienteret i forholdet til de studerende, og den tilgang de vejledes i overfor kommende klienter. Det er en anerkendende og ressourceorienteret tilgang, der bygger på en principiel ligeværdighed i enhver relation; med et asymmetrisk ansvar hos lærer/terapeut/voksen i anerkendelsen af at være i en hierarkisk relation, hvor terapeuten er karavanefører. Metoden er integrativ og vi bygger på forskellige humanistiske skoler såsom den fænomenologiske i forhold til kropsterapi og kunstterapi, og en mere psykodynamisk og systemisk tilgang i forhold til tilknytning og neuroaffektiv psykoterapi.

3) Hvad kan man som studerende på PUC forvente i uddannelsesforløbet?

– De studerende kan forvente et læringsrum, hvor vi vægter teori, metode og selvagens ligeligt. Det er en personlig proces i en gruppe, hvor såvel den faglige som personlige udvikling er i fokus. Tidligere studerende har kaldt det “deres livs rejse” og “den bedste gave de har givet sig selv”. Selv kunne jeg ikke være mere enig!

Læs mere om Karen på Karenbro.dk

Nyhedsbreve