Institutleder Karen Bro skriver

Skal – skal ikke melde sig til uddannelsen…. 2022

Hvis du står og overvejer en psykoterapeutisk uddannelse er det formentlig svært at føle sig sikker på, at det er det rigtige skridt at tage lige nu. Vi er under pandemien for alvor blevet klar over, at fremtiden er ulydig og det uforudsete er det vi nu kan forudse.

Længslen efter det der var er stor og samtidig nager tvivlen om, hvorvidt vi kan vende tilbage til det liv og de normer vi kendte eller om det er tabt?

I vores psykoterapeutiske verden, hvor det var normen at give kram, at lægge en hånd på en arm eller skulder, at sidde tæt osv. Har vi tabt denne kropslige nærhed og dermed noget af den intimitet den naturligt inviterer til. Online undervisning, afstand, masker og sprit er vilkår vi har måtte leve med og til dels må leve med fremover. Før sad vi gerne lårene af hinanden til hyggelige middage med sammenskud, når vi mødtes på weekenddage og nu sidder vi med hver sin madpakke for åbne vinduer og størst mulig afstand.

Det er hårde vilkår for relationsarbejde og samtidig må vi spørge os selv: Hvad er alternativet? At blive hjemme, at man ikke kan blive psykoterapeut og for nogle at nærmest blive syge af ensomhed, økuller og kropssult! Statistikkerne begynder nemlig at tale deres tydelige sprog om konsekvenserne af den sikkerhed vi isolerer os til.

Så hvordan har vi gjort på PUC?

Vi har selvfølgelig overholdt anbefalingerne fra Dansk psykoterapeutforening, og så har vi åbnet for fysisk fremmøde så snart det var muligt. I grupper på 5- 10 eller hele hold alt efter SST-retningslinjer. Vi har håndteret at enkelte kunne være med online når deres situation talte for det.

Det er et stort og møjsommeligt arbejde, men vi gør det gerne for at tilbyde den bedst mulige kontakt til vores studerende. Vi lider afsavn i forhold til dans og berøring; men vi mødes og det er en lettelse.

Så nu skulle alt være godt… eller? Faktisk oplever rigtig mange af vores studerende en stor udmattelse i forhold til den periode vi alle har været igennem, og det tager også tid at åbne op igen, det skal dosseres.

Igen må vi være fleksible og imødekomme behovet for langsomhed og nænsomhed.

Så hvis du er i tvivl skal du vide at der er mulighed for at fortryde og i fald du starter er bindingen for

et år af gangen.

Så  læs om vores rammer på PUC-kbh.dk eller skriv eller ring med dine spørgsmål.

Se flere blogindlæg

Hvad gør PUC unikt? – Ifølge Marie Colding Ngounou

Læs hvorfor det er, at det er, at de små hold er det, som gør PUC unikke - ifølge holdleder for fjerde året og afsluttende eksaminator Marie Colding Ngounou.
september 28, 2023/af Emma Bro

Masterclass – Stressbehandling 13.-14. januar 2024

Vil du gerne arbejde mere systematisk og målrettet med stressbehandling? Ønsker du at blive skarpere i din faglighed og få en effektiv værktøjskasse, som du kan bruge i din egen praksis?
september 25, 2023/af Emma Bro

Hvad gør PUC unikt? – Ifølge Michaela Bursche

Læs hvorfor det er, at det er, at de små hold er det, som gør PUC unikke - ifølge holdleder for første og tredje året Michaela Bursche.
september 16, 2023/af Emma Bro

Certificeret neuroaffektiv supervisor

Ledelsen på PUC er blevet certificeret neuroaffektive supervisorer! Stort tillykke til Karen, Michaela og Marie! Læs mere om hvad certificeringen indebærer.
april 28, 2023/af Emma Bro

Masterclass – Stress behandling 28.-29. oktober 2023

Vil du gerne arbejde mere systematisk og målrettet med stressbehandling? Ønsker du at blive skarpere i din faglighed og få en effektiv værktøjskasse, som du kan bruge i din egen praksis?
december 17, 2022/af Emma Bro

Stillevandringer – i stilhed med naturen og terapi vokser mennesket

Læs her PUC's kreative direktørs oplevelse med tidligere PUC-studerende Dorte Elmbæk Nielsens koncept Stillevandringer.
oktober 17, 2022/af Emma Bro

Nye kræfter på PUC

Læs om de nye kræfter der træder til fra 2023, hvor institutleder Karen Bro i højere grad vil koncentrere sig om organisationen og ledelsesmæssige opgaver.
august 21, 2022/af Karen Bro

Masterclass – Stress behandling 5-6 nov. 2022

Vil du gerne arbejde mere systematisk og målrettet med stressbehandling? Ønsker du at blive skarpere i din faglighed og få en effektiv værktøjskasse, som du kan bruge i din egen praksis?
februar 14, 2022/af admin

Nicoline Christophersen

Nicoline blev færdiguddannet fra PUC i 2018, og fik arbejde hos Kalmia - Center mod Stress
februar 14, 2022/af Karen Bro

Podcast om Stress med Karen Grue MPF – underviser på PUC

Hvad kan vi lære fra eventyrerne når vi står midt i stressen? - Hør podcast med Karen Grue der er psykoterapeut og jungiansk psykoanalytiker.
juli 15, 2021/af Karen Bro
Load more

Nyhedsbreve