MØD TIDL. STUDERENDE

Nicoline Christophersen

Nicoline er en af vores mange dygtige, tidl. studerende, som vi ønsker at præsentere dig for.

Nicoline blev færdiguddannet fra PUC i 2018, og fik allerede før endt uddannelse arbejde hos Kalmia – Center mod Stress, som er etableret af medarbejdere fra den tidligere Stressklinik på Hillerød Hospital og Psykoterapeutisk Center Stolpegård i Gentofte. Kalmia ligger i Bernstorffparken i Gentofte og har et team af behandlere, der inkluderer læger, fysioterapeuter og psykoterapeuter.

Nicoline har oprindeligt en kandidatgrad i erhvervsøkonomi og jura fra CBS i 1996. Derefter arbejdede Nicoline i de private sundhedsfaglige-erhverv, men med årene blev interessen mere og mere patient-klient fokuseret, og i 2014 tog livet den psykoterapeutiske vej.

Blå bog:
– Uddannet fra CBS, 1996
– Salgs konsulent hos Orion Pharma, 1996-1998
– Project Manager hos McCann Healthcare Nordic, 1998-2000
– Hos Merck som project manager, customer manager, product manager m.m., 2003-2013
– Yoga basislæreruddannelse fra Hamsayoga, 2014-2015
– Stifter af og partner i Muse med mere (yogainstruktion), 2014-2016
– Direktør og partner hos Kalmia – Center mod Stress, 2017-

Vi har stillet Nicoline tre spørgsmål, for at blive klogere på hvordan livet fik hende ned ad den psykoterapeutiske vej:

Hvordan fik livets vej dig hen til PUC og hen til at du skulle være psykoterapeut?

– Jeg havde et års orlov i 2012/2013, hvor jeg rejste jorden rundt med familien. Det var et vildt år, hvor min mand og jeg skulle forene skoleundervisning af tre børn mellem 6 og 12 med at rejse og opleve. Vi var meget nære – på godt og mindre godt. Det var bestemt ikke uden udfordringer. Da jeg kom tilbage til hverdagen og mit almindelige job, kunne jeg mærke, at der manglede noget. Jeg blev nysgerrig på, om jeg kunne finde mere glæde i en anden form for hverdag. Jeg følte også, at der var en bedre version af mig – godt gemt bag lagene af tillærte ambitioner og opdragelse. PUC lå lige om hjørnet fra min bopæl, og strukturen i undervisningen (kun aften og weekend) passede perfekt til mig. Det neuroaffektive tiltrak mig med det samme og jeg vidste også, at jeg havde brug for en tilgang, der trak mig ud af hovedet, ned i kroppen og helt ud af min magelige komfortzone. Det fik jeg på PUC på en måde, som var udviklende og tryg på samme tid.

Hvad arbejdede du med, før du blev psykoterapeut?

– I mange år har jeg arbejdet for og i den farmaceutiske industri. Jeg har haft mange forskellige jobs og masser af efteruddannelse indenfor salg, marketing, projektledelse, forandringsledelse, kvalitetssikring og procesoptimering. Det gør mig stadig helt forpustet bare at skrive det nu. Der var virkelig brug for at udfordre det smalle kognitive og kommercielle mindset på flere måder. Derfor tog jeg også en uddannelse som yogainstruktør samtidig med, at jeg uddannede mig til psykoterapeut.

Hvad har en psykoterapeutiskuddannelse gjort for dig?

– Arbejdsmæssigt har jeg i dag et job på Kalmia, som jeg er meget gladere for. Vi arbejder med stressforebyggelse og –behandling og efter en forskningsdokumenteret metode, der kombinerer samtale med kropsbevidsthedstræning. Det afspejler mine værdier og jeg får lov til at bruge flere sider af mig selv. Jeg nyder at kunne forene det kognitive (forretningsmæssige), det emotionelle (terapi og ledelse) og det praktiske (fysiske) i samme job …. på bedste neuroaffektive vis. Personligt har jeg lært at være mere nænsom – både ved mig selv og andre. Og det jeg lærte på PUC arbejder stadig i mig. Erkendelserne slutter ikke den dag, man består sin psykoterapeuteksamen, men kommer – i hvert fald til mig – stadig løbende. Det er jeg meget taknemmelig for.

Læs mere om Nicoline og Kalmia her: https://www.kalmia.dk

Nyhedsbreve