Sussie Bengtsson
Sussie Bengtsson underviser første års studerende på sommerkurset. Her er fokus på nervesystemet og metoder til selvregulering, såsom Qi Gong som en stress-og selvreguleringsmetode. I år underviser Sussie også i drømme og anvendelse af drømme i terapi.
Blå bog:
- BA i Dansk fra KU, 1979
- Psykomotorisk Terapeut/Afspændingspædagog v/ Skolen for Kropsdynamik, 1984
- Kunstterapeut v/ Institut for Kunstterapi, 1998
- Psykoterapeut v/ Skolen for Integreret Psykoterapi, 2000
- SE-terapeut, 2007
- Uddannet Qi Gong-instruktør hos Master Fan Xiulan, 2011
- SOMA-terapeut (2-årig efteruddannelse), 2018
- Tre årige efteruddannelse i Relationel traumeterapi v/ Merethe Holm Brantbjerg, 2018-2022
- Underviser på PUC, siden 2019
https://www.sussiebengtsson.dkSussie har en BA i Dansk fra KU, men uddannede sig senere til både afspændingspædagog og psykoterapeut. Hun har mere end 30 års erfaring som terapeut og underviser.
Nærvær, kontakt og respekt for det enkelte menneske er udgangspunktet i Sussies terapeutiske arbejde. I terapien kombineres krop, psyke, kreativitet, drømme, fantasi og mindfulness. Terapi er som en fælles opdagelsesrejse, og sammen finder man de redskaber, der passer.
Sussie har arbejdet som selvstændig psykoterapeut i 25 år. Udover sin private praksis har hun i en årrække arbejdet som kunst- og kropsterapeut med unge i psykiatrien, undervist på højskoler og daghøjskoler i psykologi og personlig udvikling samt holdt foredrag i, blandt andet, stress, chok, traumer og kunstterapi.
Dertil har Sussie siden 2011 været assistent på Peter Levines internationale traumeuddannelse SE (Somatic Experiencing).
Vi har stillet Sussies et par spørgsmål for at blive klogere på Sussie som underviser og psykoterapeut:
1) Hvorfor valgte du i sin tid at sige ja til stillingen som underviser på PUCs sommerkursus?
– Jeg sagde ja til at undervise på PUC, fordi jeg synes, det er spændende at indgå i en uddannelses sammenhæng og arbejde sammen med andre. Jeg er fuldtids privatpraktiserende psykoterapeut og arbejder primært alene, så jeg kan savne samarbejdet.
2) Hvorfor valgte du i sin tid at uddanne dig til psykoterapeut?
– Ja, det føler jeg. Jeg har undervist i dansk, engelsk, tysk, fransk, idræt og også psykologi i rigtig mange år, fordi jeg elsker at undervise. Jeg har fokus på relationen, når jeg underviser, og jeg kan godt lide den dynamik, man skaber sammen, og den synergieffekt der opstår, og når man netop har undervist og interesseret sig for unge mennesker i så mange år, så virkede det både fagligt og personligt som det næste vigtige skridt med en psykoterapeutisk uddannelse.
– Derudover følte jeg også, at jeg var kommet til et sted i mit liv, hvor jeg trængte til, at der skete noget nyt, og så fordi forløbet på PUC netop er så selvudviklende.
3) Hvad har en uddannelse og efterfølgende arbejdserfaring som psykoterapeut gjort for dig?
– Jeg har været psykoterapeut i mange år. Jeg startede som afspændingspædagog, og her arbejdede jeg fra start af med kropsterapi og sammenhængen mellem krop og psyke. Det var derfor naturligt at gå videre med psykoterapien og lære flere metoder her. Jeg har især arbejdet med den kropslige-og kunstterapeutiske tilgang til terapien. Siden 2004 har jeg fordybet mig i arbejdet med traumer gennem SE-terapi og Relationel Traumeterapi.
Læs mere om Sussie på SussieBengtsson.dk