Michaela Bursche
Michaela Bursche er holdleder og eksaminator for 3. året.
Michaela er oprindeligt uddannet folkeskolelærer, og blev uddannet psykoterapeut fra PUC i 2014. Michaela har meget stor erfaring med unge og voksne, og har altid haft sit fokus på relationen – såvel i arbejdet som lærer som psykoterapeut og coach. Det er den ligeværdige relation Michaela vægter i sit arbejde.
Blå bog:
- Folkeskolelærer fra Københavns Dag- og Aftensseminarium, 2000
- Life – og Business Coach v. Manning Inspire, 2006
- NLP Master Practitioner v. Rongsted NLP, 2006
- NLP Practitioner v. Rongsted NLP, 2006
- Neuroaffektiv psykoterapi v. PUC, 2010-2014
- Uddannelse i Familieopstilling v. Jena M. E. Wismann, 2019-2020
- Kursus i Gruppeleder i De Utrolige År familieprogrammer basic og skolealderen, 2019
- Kursus i familieopstilling med figurer m.m., 2020
Michaela har arbejdet meget med unge og ADHD, og har været ansat på Center for ADHD, hvor hun fungerede som gruppeleder og familieterapeut/konsulent. Her underviste Michaela forældre i, hvordan de håndterer deres børn med udfordringer. Derudover havde hun børnegrupper og holdt foredrag omkring ADHD. I dette virke tog Michaela også uddannelse inden for et evidensbaseret program, der hedder De Utrolige År, som er lavet af Carolyn Webster-Stratton. Dette var et springbræt væk fra fuldtidsjobbet som lærer, og gav Michaela mulighed for at bruge sine kompetencer på en anden måde.
Vi har stillet Michaela tre spørgsmål, for at du derude kan lære hende bedre at kende:
1) Hvorfor har du valgt at sige ja til denne stilling?
– Det er der flere grunde til. Jeg var meget glad for at gå på PUC, og i de fire år jeg gik der, oplevede jeg, at det var som at blive en del af en familie. Man fik et nært tilknytningsforhold både til faste undervisere, Karen, gæsteunderviserne og så selvfølgelig til de andre studerende. Det var som et familiesammenhold, som betød utrolig meget for mig. Det var nogle meget transformerende år på PUC, og det står som en stjerne på himlen for mig.
– Derudover oplever jeg også, at stillingen taler til både mit hjerte og min hjerne, da jeg kommer til at hjælpe de studerende videre med såvel det faglige indhold, som sparring og også med den omsorgsfulde del; så de kommer videre både personligt og fagligt og derudover bliver klædt godt på til terapeutrollen – grundlæggende det samme som jeg i mine 17 år som folkeskolelærer har gjort for mange børn og unge i forbindelse med, at jeg har været både klasselærer og holdleder. Jeg føler derfor også, at stillingen passer til mig på grund af mine erfaringer som lærer – både personligt og fagligt.
– Derudover er stillingen mange facetteret, hvilket taler til mig, for selvom meget er nyt, og meget skal falde på plads over de næste på måneder, så synes jeg, det er en spændende udfordring, og jeg glæder mig virkelig meget til det!
2) Du er uddannet folkeskolelærer, og har arbejdet meget med mennesket, så var en uddannelse som psykoterapeut det næste trin i livet – eller hvordan?
– Ja, det føler jeg. Jeg har undervist i dansk, engelsk, tysk, fransk, idræt og også psykologi i rigtig mange år, fordi jeg elsker at undervise. Jeg har fokus på relationen, når jeg underviser, og jeg kan godt lide den dynamik, man skaber sammen, og den synergieffekt der opstår, og når man netop har undervist og interesseret sig for unge mennesker i så mange år, så virkede det både fagligt og personligt som det næste vigtige skridt med en psykoterapeutisk uddannelse.
– Derudover følte jeg også, at jeg var kommet til et sted i mit liv, hvor jeg trængte til, at der skete noget nyt, og så fordi forløbet på PUC netop er så selvudviklende.
3) Hvad har en uddannelse og efterfølgende arbejdserfaring som psykoterapeut gjort for dig?
– Det har gjort alverden. Og det kan kun anbefales! Det har åbnet min verden og givet mig en meget større forståelse af mig selv og andre. Uddannelsen har givet mig blod på tanden i forhold til at starte som selvstændig og holde kurser mm. Så det har været et fantastisk springbræt.
– Jeg kan virkelig godt lide den måde uddannelsen er strikket sammen på med strukturen, de forskellige temaer og det, at vi gik så meget i egen terapi var helt fantastisk, og det at vi begyndte at have klienter på 3. året. Det har også været en kæmpe personlig rejse både ind i mig selv og i verden.
– Derudover har min arbejdserfaring også gjort, at jeg endnu bedre har kunnet tune ind på mennesket og hjælpe det, der hvor det er – hvilket jeg altid har tilstræbt. Og derudover at bruge den neuroaffektive tilgang, som kombinerer psyken og kroppen. Arbejdserfaringen har også givet mig større mulighed for at hjælpe den enkelte til at være dem selv og være menneske i det samfund vi lever i.
TIL SLUT:
– Min lille biks hedder Følgeskab, så jeg glæder mig utrolig meget til at følges med de studerende både på deres personlige og faglige udviklingsrejse. Jeg glæder mig utroligt meget til at være med på en del af hver enkelt studerendes rejse.
Læs mere om Michaela på Følgeskab.nu