Line Münster-Swendsen

Line underviser i kropsterapi på PUC. Line underviser på alle fire år af uddannelsen.

Blå bog:

  • Uddannet Organisk Psykoterapeut fra Opin-instituttet, 2004-2008
  • Starter egen praksis, 2008
  • Certificeret Relationel biologisk traumeterapeut ved Skolen for Psykosomatik, 2010
  • Videreuddannet i Ulla Rung Weekes metoder på Skolen for psykosomatik, 2010-2020
  • Udannet Fascial Flow Guide v/ Jeanne Jensen, 2020
  • Medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

’’Jeg har haft egen praksis siden 2008 med individuel terapi, parterapi og supervision. Jeg afholder kurser for personale på institutioner for børn/unge og voksne med diagnoser i relation til nervesystemet og evnen til at begribe ”bag om diagnoser”. Jeg superviserer grupper og har personaletræning og underviser med fokus på kroppen og nervesystemet.

Mit liv har budt på meget, og nogle af temaerne handler om tilknytning, nær relation til stofmisbruger, min skilsmisse, jalousifølelser, voldsom allergi og astma.

Jeg har arbejdet som professionel sanger og skuespiller siden 1993, og optræder stadig som forsanger i kvindebandet Gasoline.

Jeg er født i 1969, er gift med Jan, og sammen har vi to drenge. ’’

Vi har stillet tre spørgsmål til Line, der gør dig klogere på hende som underviser, menneske og psykoterapeut:

1) Hvorfor sagde du, i sin tid, ja til at undervise på PUC?

– Da jeg blev spurgt, om jeg kunne være interesseret i at undervise på PUC i kropslig fordybelse, dels for den enkelte studerende og dels som redskab i det terapeutiske arbejde, var det meget enkelt at sige ja tak. Jeg har en stor lyst til at dele og undervise i hele den meget kropslige og neuroaffektive tilgang, jeg har til jobbet som psykoterapeut. Og da PUC var åben for at fordybe disse færdigheder på flere faglige plan syntes jeg, det var meget tilfredsstillende, hvilket var med til at jeg tænkte: ’’lad os endelig sprede den brugbare tilgang til arbejdet som psykoterapeut med både at bruge hovedet og kroppen i det terapeutiske rum.’’

2) Hvorfor uddannede du dig til psykoterapeut?

-Jeg uddannede mig til psykoterapeut, fordi jeg havde en stor lyst til at arbejde dybere med mig selv, hjælpe andre i krise, men også at lave en karriere-‘udvidelse’. Jeg har været professionel sanger og levet af at optræde, fra jeg var i starten af 20erne, og da jeg var midt i 30erne, havde jeg brug for og lyst til også at skabe noget mere…. Det eneste andet jeg interesserede mig for, udover at optræde, var personlig udvikling og det at hjælpe andre i krise. Og så fik jeg ideen til at uddanne mig til psykoterapeut. Jeg ville gerne uddanne mig på en måde, hvor kroppen skulle være en vigtig del af det terapeutiske arbejde. Derfor valgte jeg i sin tid at blive uddannet som organisk psykoterapeut fra Opin-instituttet.

Jeg har altid været et menneske, der hjalp andre i krise og skulle ‘redde’ mange længe inden jeg blev uddannet. Det sled mig ofte op og kostede også venskaber. Det at blive uddannet psykoterapeut har både skabt min velfungerende praksis med klienter, og også hjulpet mig privat til ikke bare at ‘redde’ i øst og vest.

Det at uddanne mig til psykoterapeut har været den største hovedoprydning i mit indre og skabt mig et meget mere konstruktivt liv både personligt og professionelt.

3) Hvad finder du mest berigende ved at være psykoterapeut?

-Jeg oplever, at jobbet som psykoterapeut er meget udviklende, da jeg arbejder efter den opskrift, at mine klienter ikke ’når længere end jeg selv er.’ Og med det mener jeg, at jeg synes, det kræver, at vi som terapeuter bliver ved med at arbejde med os selv og kigge indad, så vi ikke gror fast i en opskrift, men arbejder dynamisk med os selv. På den måde sørger vi for, at sessionerne også bliver levende og udviklende.

Det mest berigende ved jobbet er at fange de underliggende tilstande hos den enkelte. At skabe kontakt i de dybe tilstande under de kendte historier og traumer, så de kan få nye indsigter og flytte sig spontant indefra. Det at hjælpe andre til et mere konstruktivt og kærligt liv, er meget betydningsfuldt for mig. Og de resultater man kan opnå gør, at jeg bliver ved og ved og ved…. Det er meget livsbekræftende, at det nytter at arbejde med sig selv.

Læs mere om Line på Line Münster-Swendsen.dk

Nyhedsbreve