Karen Grue

Karen er gæstelærer på PUC og underviser vores studerende på andet år i eventyrarbejde.

Karen, der oprindeligt er uddannet teaterscenograf, vælger i 1984 at påbegynde Jungiansk Læreanalyse og dermed uddanne sig til psykoterapeut. Karen har haft egen praksis siden 1986, men afholder også foredrag og undervisning i drømme, symboler, eventyr og transpersonlig psykologi samt har haft kurser i holotropi siden 1997. Derudover er Karen også aktuel i flere afsnit i podcasten Den Forbudte Skole samt i podcasten om stress hos Linda Clod Præstholm.

Blå bog:

  • Teaterscenograf v/, 1975-1985
  • Jungiansk Læreanalyse v/Torben Hedvard, 1984-1990
  • Bodynamic Institute, 1989-90
  • Certificeret Holotrpic Breathwork & transpersonlig Psykologi v/ Grof Transpersonal Training, 1997
  • Efteruddannelse v/Grof Transpersonal Training, 1999 og 2001
  • Underviser på Wasiwaska (Research Centre for the Study of Psychointegrator Plants, Visionary Art and Consciousness), Brasilien, 2002-2017
  • Påbegyndt SE-uddannelse, 2008
  • Underviser på PUC, siden 2012

Vi har stillet Karen tre spørgsmål, for at du kan blive klogere på, hvem hun er som underviser, menneske og behandler:

1) Hvorfor valgte du i 2012 at sige ja til at undervise på PUC?

– Det kom sig af, at Karen Bro og jeg talte både om holotropi og drømme. Karen og jeg kender hinanden fra gamle dage, hvor vi begge boede på Christiania, og vi begge var scenografer. Jeg havde et holotropikursus på PUC og nogle foredrag om drømme. Og så udviklede det sig derfra.

2) Du er uddannet teaterscenograf. Hvorfor vælger du at uddanne dig til psykoterapeut i 1984?

– Jeg var startet i jungiansk analyse og blev meget optaget af den verden, som drømmene åbnede for mig. Det var på mange måder en fortsættelse af scenografarbejdet, hvor man som scenograf danner den billedmæssige/symbolske ramme, som skuespillet udfolder sig i.

3) Hvad synes du, der er det bedste ved at bruge de psykoterapeutiske metoder?

-Det bedste er, at de virker. Hvis man bruger dem med den indføling og indsigt, som er nødvendig for, at det virker, så ved vi, at de kan opløse blokeringer og åbne for selvindsigt, hele traumer og åbne nye potentialer.

Læs mere om Karen på KarenGrue.dk

Nyhedsbreve