Hannah Jacobsen

Hannah Jacobsen superviserer i kropsterapi og underviser procesarbejde på overbygningen.

Hannah er uddannet psykoterapeut med kropspsykoterapi som speciale og har over 30 års erfaring. Hun har undervist i kropsterapi og procesarbejde på PUC i et par år og dertil superviserer Hannah også på PUC. Udover at undervise på PUC har Hannah også egen klinik, hvor hun tilbyder en-til-en konsultationer og underviser i meditation på Vækstcenteret. Hannah arbejder med udgangspunkt i kropssansning og følelseskontant ud fra et neuroaffektivt perspektiv.

Blå bog:

  • Mensendieck uddannet (kropsbevidsthed og fysioterapi), 1979
  • Kropspsykoterapi som speciale. Institut for Life Energy Therapy
  • Efteruddannelser i Bodynamic, Gestaltterapi, Psykodynamisk – og Neroaffektiv træning.
  • Underviser på Vækstcenteret i udvikling og meditation, siden 1988
  • Psykoterapeut, MPF.
  • Master i SPT (Social presencing teater)
  • Underviser på PUC, siden 2019

Læs Hannahs svar på vores tre spørgsmål og bliv klogere på Hannah som underviser og psykoterapeut:

1) Hvorfor vælger du i sin tid at sige ja til stilling, som supervisor og underviser i kropsterapi og processarbejde?

– Jeg valgte at sige ja, fordi PUC er en uddannelse der overordnet tager udgangspunkt i det Neuroaffektive perspektiv. Det er den tankegang og det grundlag, jeg de sidste mange år har været inspireret af.

– Det var i første omgang begrebet Selvagens jeg skulle undervise i og derefter supervision, nu på 3. år. Jeg har lyst til at videregive mange års erfaring til en ny generation af professionelle. Dertil oplever jeg, at der på PUC er mange dejlige, kompetente og særlige mennesker i undervisergruppen.

2) Hvorfor valgte du at uddanne dig til psykoterapeut?

-Jeg har altid ønsket at arbejde med menneskets, livskvalitet, velvære og mening. Været nysgerrig. Min rejse har bevæget sig fra en interesse for det store perspektiv, spiritualitet, mening med livet, gennem kroppen i gymnastik/dans, til Mensendieck (kropsbevidsthed og alinement) og naturligt videre til en interesse for psykologi og psykoterapi.

Jeg har studeret og praktiseret mange former for psykoterapi gennem årene og krop/ bevægelse og sanselighed har altid været et anker.

Den Neuroaffektive ramme samler for mig rigtig meget viden og mange slags erfaringer, – gammelt og nyt. Den samler forskellige metoder og erfaringer, i de tre kompasser/områder. Det er inspirerende og gør dyb viden almen og tilgængelig i et nyt sprog.

3) Hvad er det bedste ved de psykoterapeutiske metoder, ifølge dig?

– At de på mange forskellige måder giver indsigt og hjælper os mennesker til at forstå og forløse følelser, mønstre, mangler og traumer.

Ny inspiration og viden bliver for mig ved med at udfolde sig og åbne til nye indsigter hen mod det at modnes som menneske.

Det er det bedste!

Læs mere om Hannah på integrativudvikling.dk

Nyhedsbreve