Benthe Dandanell
Benthe Dandanell er en af PUC’s gæstelærer og underviser vores studerende på 1. og 3. årgang i graviditet og fødsel.
Benthe er uddannet jordemoder og sygeplejerske men blev uddannet psykoterapeut i 2002. Lige siden har Benthe kombineret sine uddannelser i sit virke og praksis. Med sin mangeårige erfaring og uddannelser er Benthe specialist i graviditet og fødsel samt psykologien heromkring. Dertil er Benthe også chok-og traumeterapeut, psykoterapeut samt stresscoach.
Benthe har i mange år undervist i behandlingen af kvinder med angst i forbindelse med fødslen, graviditets-og efterfødselspsykologi samt oplæg for fagpersonale om håndtering af sårbare gravide og har erfaringer i behandling af kvinder udsat for overgreb.
Blå bog:
- Uddannet sygeplejerske, 1979
- Uddannet jordemoder, 1995
- Uddannet psykoterapeut fra Kunstterapeutisk Institut, 1999-2002
- Supervisionsuddannelse fra Kunstterapeutisk Institut, 2003-2005
- Hypnose, Dansk selskab for klinisk Hypnose. 2008-2009
- Biologisk chok/traume uddannelse v/ aut. psykolog Ulla Rung-Weeke, 2009-2011
- Uddannelse i neuroaffektiv psykoterapi (NAP) v/ aut. psykolog Susan Hart og psykoterapeut Marianne Bentzen, 2013
- Kursus i skam v. psykolog Lars J. Sørensen, 2014
- Underviser i graviditets-og efterfødselspsykologi på Jordemoderuddannelse Metropol, 2015-2018
- SE-uddannelsen, 2016-2019
- Relationel traumebehandling hos MOAIKU v/ Merete Brantbjerg, 2019
- Emotionsfokuseret parterapi (EFT) v/ Jette Simon, 2020-2022
- Gæstelærer på PUC, siden 2021
Vi har stillet tre spørgsmål til Benthe, for at du kan blive klogere på, hvem hun er som underviser, menneske og behandler:
1) Hvorfor vælger du at sige ja til at være gæstelærer på PUC i 2021?
-Jeg startede med at undervise på PUC i 2021, og jeg sagde ja til at undervise her, fordi jeg brænder for at formidle viden om graviditeten og fødselspsykologi samt fødselsdepression og- psykoser.
-Dette er et tidspunkt i et pars liv, hvor der sker store forandring, og der er rig mulighed for udvikling. Mange oplever store udfordringer og kan have brug for hjælp til regulere deres reaktioner i forbindelse med familiedannelsen.
-Psykoterapeuter vil møde gravide kvinder og deres mænd, der har oplevet traumatiske -fødsler og -efterforløb. Jeg har beskæftiget mig med emnet i 25 år og mener, at jeg kan give kommende psykoterapeuter nogle redskaber til at håndtere denne problematik.
2) Du er uddannet sygeplejerske og jordemoder men vælger i 1999 at påbegynde en psykoterapeutisk uddannelse – hvorfor?
-Som jordemoder oplevede jeg at møde mange kvinder, der havde det svært i graviditeten, og som var bange for at føde af mange grunde; blandt andet efter at have haft en traumatisk fødsel eller havde et svært i efterforløbet. Efterhånden som jeg blev mere og mere involveret, mærkede jeg, at jeg manglede redskaber til at komme dybere i min kontakt med dem. Jeg var simpelthen for “pæn”. Jeg havde brug for at lære, hvordan jeg kom ind bag facaden.
-Af den grund startede jeg på kunstterapeutisk institut, hvor jeg tog min psykoterapeutiske uddannelse. Sidenhen opdagede jeg at de mennesker, jeg arbejdede med, var traumatiseret. Så jeg blev optaget af at få mere viden om traumebehandling og har derfor taget Traumeuddannelse v/Ulla Rung Weeke, herefter SE-uddannelse og er er ved at afslutte min efteruddannelsen i relationel traumeterapi hos Merete Holm Brantbjerg.
3) Hvad er det bedste ved de psykoterapeutiske metoder – ifølge dig?
-Den psykoterapeutiske metode er et godt redskab til at skabe nærvær og tillid i det terapeutiske rum. Det giver mulighed for at hjælpe klienten med at skabe kontakt til sit følelsesliv og få prioriteret, hvad der skal arbejdes med.
Læs mere om Benthe her: Benthedandanell.dk